• + 30 24273 50100
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ο Δήμος Σκιάθου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποίησε με μεγάλη λαμπρότητα τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ κατά το Σαββατοκύριακο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή την ανάμνηση της κατασκευής και υψώσεως της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, το έτος 1807 και της βυθίσεως του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο, στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.
katsonis1
Το Σάββατο 17-9-2011 και ώρα 19:30 έγινε η δοξολογία, στις 20:00 η εκφώνηση του Ιστορικού της Ημέρας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Ζλατούδη και στις 20:30 έγινε η αναπαράσταση της Υψώσεως της 1ης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλο, του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη,  του Εκπροσώπου Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Κοπάνα, του Πλοιάρχου ΠΝ Καρατζά Αθανάσιο Διοικητή Υποβρυχίων, του Πλωτάρχη Θ. Κοιλάκου Π.Ν  Κυβερνήτη του Κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», του Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοιάρχου Κλιάρη Θεοδώρου Λ.Σ., εκπροσώπων Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού, του εκπροσώπου του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων κ. Μ. Προϊμάκη, των συγγενών των Θυμάτων του Υποβρυχίου «Κατσώνης» και κατοίκων του νησιού. Η ανάκρουση εμβατηρίου και ο Εθνικός Ύμνος έγινε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Σκιάθου με τον μαέστρο κ. Στάθη Αρβανίτη. Στις 21:00 ακολούθησε δεξίωση.

Την Κυριακή 18-9-2011 στις 10:30 έγινε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή Υποβρυχίων, Πλοίαρχο Π. Ν. κ. Καρατζά Αθανάσιο, στις 11:00 ακολούθησε  η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «Κατσώνης», και στη συνέχεια στην 13:00 η παράθεση του επίσημου γεύματος στο ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE. Αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν την Κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», που βρισκόταν στο λιμάνι της Σκιάθου.

Στεφάνια κατέθεσαν ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, o Εκπρόσωπος Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αργύρης Κοπάνας, ο Διοικητής Υποβρυχίων κ. Καρατζάς Αθανάσιος, ο Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχος Κλιάρης Θεόδωρος Λ.Σ, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Συνδέσμου των Υ/Β Παλαίμαχος Αξιωματικός Υ/Β κ. Μ. Προϊμάκης.katsonis

Μετά την κατάθεση στεφάνων ο Υφυπουργός επισκέφτηκε την Κανονιοφόρο «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», όπου και τον ξενάγησαν ο Διοικητής των Υποβρυχίων μαζί με τον Κυβερνήτη της Κανονιοφόρου.

          Λίγο πριν το επίσημο γεύμα αρχίσει, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης  Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, τον Διοικητή Υ/Β Πλοίαρχο ΠΝ Καρατζά Αθανάσιο και τον Κυβερνήτη του Κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ» Πλωτάρχη Π.Ν Θ. Κοιλάκο.

Αναμνηστικά δώρα ακόμη πρόσφερε στον Εκπρόσωπο Περιφέρειας Θεσσαλίας, Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Αργύρη Κοπάνα, τον Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχο Κλιάρη Θεόδωρο, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού  Συνδέσμου των Υ/Β και τη σύζυγο  του πεσόντος στο Υποβρυχίου «Κατσώνης» κα Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου.

   Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης  Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος, ο Διοικητής Υ/Β Καρατζάς Αθανάσιος και ο Κυβερνήτης του Κανονιοφόρου «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ»  κ. Θ. Κοιλάκος προσέφεραν κι αυτοί με τη σειρά τους αναμνηστικά δώρα στο Δήμαρχο της Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

«Τηλεμάχεια»

        Μια ταινία μεγάλου μήκους του Alexander Francis Nally

 Η  ανεξάρτητη αγγλική εταιρεία παραγωγής Matchbox Productions Ltd με έδρα το Λονδίνο, ανακοινώνει την έναρξη των γυρισμάτων της μεγάλου μήκους ταινίας με τίτλο «Τηλεμάχεια», στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 στο νησί της Σκιάθου.

       Η Τηλεμάχεια, ένα συγκλονιστικό δράμα βασισμένο σε δυνατές και ανατρεπτικές ανθρώπινες σχέσεις, περιγράφει ιστορίες ανθρώπων από διαφορετικά μέρη και με διαφορετικές προσωπικότητες που καλούνται να αντιμετωπίσουν έναν κοινό εχθρό: το πέρασμα του χρόνου και την αναγκαστική ενηλικίωση τους. Εμπνευσμένη από το ομηρικό έπος Οδύσσεια η ταινία ακολουθεί το ταξίδι του Τηλέμαχου, ενός νεαρού αγοριού αποκομμένου από τον κόσμο, χωρίς καμία αίσθηση της ταυτότητάς του, προς την αναζήτηση του πατέρα του, Ηλία. Ο Ηλίας, ψαράς στο νησί της Σκιάθου όπου ζει μια ανέμελη και ήσυχη ζωή, θα επιδιώξει να διδάξει στον γιο του της απλές αξίες της ζωής. Η σχέση ανάμεσα σε πατέρα και γιο ενδυναμώνεται, καθώς ο νεαρός Τηλέμαχος αρχίζει να ανακαλύπτει την ιστορία των προγόνων του αλλά και του ίδιου του του εαυτού. Μυστικά από το παρελθόν όμως σύντομα θα απειλήσουν τον κόσμο του Τηλέμαχου και το δεσμό του με τη νέα του οικογένεια.

       Παράλληλα με φόντο το αστικό τοπίο του ανατολικού Λονδίνου, παρακολουθούμε την ιστορία του Ομάρ, ενός νεαρού Πακιστανού μουσουλμάνου και της Έμιλυ, μιας νεαρής καθολικής Αγγλίδας. Οι δύο νέοι που προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους και θρησκείες θα βρεθούν αντιμέτωποι με στερεότυπες προκαταλήψεις και αντιδράσεις από το περιβάλλον τους που απειλούν να καταστρέψουν τη σχέση τους.  

Η Τηλεμάχεια αποτελεί μια ιστορία που θα αμφισβητήσει τους δεσμούς των καθημερινών σχέσεων, δίνοντας έμφαση σε αυτές μεταξύ εραστών, θρησκείας, φύσης και οικογένειας μα πάνω από όλα της σχέσης του ανθρώπου με τον εαυτό του. Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει να πει την δική του ιστορία. 

 

Πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Patrick Fryer & Ελένη Αποστολοπούλου.

© 2016 Municipality of Skiathos