• + 30 24273 50100
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Δήμο Σκιάθου σε συνεργασία με το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Σκιάθου και τους υπεύθυνους των super market και των εμπορικών καταστημάτων για την πάνινη - ανακυκλώσιμη σακούλα που θα αντικαταστήσει την πλαστική σακούλα. Η εκδήλωση θα γίνει στις 5-6-2008 (πρωινή ώρα) στο κτίριο του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Σκιάθου. Στην αρχή της εκδήλωσης θα μιλήσει ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης και θα αναφερθεί στο πώς μπορούμε όλοι μαζί να θέσουμε ένα τέλος στη χρήση της πλαστικής σακούλας και να χρησιμοποιούμε την πάνινη ή ανακυκλώσιμη σακούλα. Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων για τις δικές τους ενέργειες που έχουν κάνει ως προς αυτό το θέμα. Προς το τέλος της εκδήλωσης θα γίνει η βράβευση της καλύτερης πάνινης σακούλας ζωγραφισμένης από μαθητές του 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Σκιάθου. Επίσης η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Σκιάθος» κα Ελένη Λαμπαδαρίου θα δώσει και αυτή με τη σειρά της δώρα στους μαθητές που ασχολήθηκαν και ζωγράφισαν πάνινες σακούλες και με αυτό τον τρόπο δείχνουν τη μεγάλη ευαισθησία τους απέναντι στο φυσικό περιβάλλον όπου ζουν. Ο Δήμος Σκιάθου θα προσφέρει από μια πάνινη σακούλα με το λογότυπο του Δήμου Σκιάθου σε όλους τους παρευρισκομένους.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε με δικό του περίπτερο 15 τ.μ., στην έκθεση τουρισμού \"ΤΑΞΙΔΙ 2008\" που έγινε στην Λευκωσία της Κύπρου από Παρασκευή 9 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 11 Μαΐου. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι για δεύτερη χρονιά η σύνδεση της Σκιάθου με απευθείας πτήσεις ΛΑΡΝΑΚΑ–ΣΚΙΑΘΟΣ κατά την περίοδο του καλοκαιριού, λειτούργησε με μεγάλη επιτυχία και με πληρότητα θέσεων που άγγιζε το εκατό τις εκατό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ο δημοφιλέστερος προορισμός των κυπρίων είναι και παραμένει η Ελλάδα, και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά. Η προσέλευση των επισκεπτών στο περίπτερο της Σκιάθου ήταν πολύ αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, και το ενδιαφέρον των Κυπρίων αμείωτο για πληροφορίες για το νησί μας. Από το περίπτερο της Σκιάθου διανεμήθηκε έντυπο υλικό του δήμου, της ένωσης ξενοδόχων, των ενοικιαζομένων δωματίων, αφίσες, dvd, ιμάντες-μπρελόκ, στυλό του δήμου, αλλά και τα σκιαθίτικα αμυγδαλωτά. Εκτός των επισήμων Κύπρου και Ελλάδος που επισκέφθηκαν το περίπτερο της Σκιάθου ήταν, και πολλοί παράγοντες του τουρισμού της Κύπρου καθώς και πλήθος κόσμου, οι οποίοι εξέφραζαν την ικανοποίηση τους για τις απευθείας πτήσεις που υπάρχουν Με αυτή την έκθεση ο Δήμος Σκιάθου ολοκλήρωσε μια επιθετική και δυναμική πολιτική στον τομέα των τουριστικών εκθέσεων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που ξεκίνησε από αρχές του χειμώνα, με την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και στο Λονδίνο, και συνεχίστηκε με τις εκθέσεις στο Λίλεστρομ, στο Βερολίνο, στο Μιλάνο, στο Δουβλίνο, στη Βιέννη και τελείωσε με τον Πειραιά και την Λευκωσία.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου, το ΚΠΕ Μακρινίτσας και το ΠΕΕΚΠΕ Μαγνησίας διοργανώνουν τετραήμερο σεμινάριο από τις 12 Μαΐου 2008 έως και τις 15 Μαΐου 2008 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι, με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Το σεμινάριο αυτό διάρκειας 18 ωρών απευθύνεται αρχικά στους εκπαιδευτικούς ΠΕ, αλλά και σε όλους τους πολίτες που θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν και το οποίο πραγματοποιείται καθημερινά από τις 18:00 έως 21:00. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για να κρατήσει σε εγρήγορση όλους τους πολίτες σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον πλανήτη μας και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων τα παιδιά θα μάθουν από μικρά να αγαπούν το περιβάλλον και το σχολείο μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην οικολογική τους παιδεία. Την πρώτη μέρα κατά την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης και ανέφερε ότι αυτή η προσπάθεια είναι άξια συγχαρητηρίων και είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί, ώστε οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά να βοηθήσουν μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι μικροί μαθητές με τη βοήθεια των ενηλίκων θα μπουν στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, αφού εκπαιδευτούν να προστατεύουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Οι εισηγητές του προγράμματος είναι οι εξής: ο κ. Αθανάσιος Καραγιάννης (υπεύθυνος Π.Ε.) από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού Μαγνησίας, ο κ. Γεράσιμος Τσιμπλούλης (αναπληρωτής υπεύθυνος) από το ΚΠΕ Μακρινίτσας και ο κ. Ιωάννης Αθανασούλης (αντιπρόεδρος της ένωσης & προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Π.Ε.) από τη ΠΕΕΚΠΕ τ. παράρτημα Νομού Μαγνησίας.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Κάθε χρόνο την πρώτη Παρασκευή μετά το Πάσχα γιορτάζεται στη Σκιάθο το Πανηγύρι στη Ζωοδόχου Πηγή, που βρίσκεται κοντά στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου. Έτσι και φέτος με πολύ κέφι γιόρτασαν οι Σκιαθίτες και οι επισκέπτες του νησιού το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στις 2-5-2008. Από νωρίς το πρωί πολλοί πιστοί παρακολούθησαν τη λειτουργία στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Στη συνέχεια ξεκίνησε το γλέντι με τοπικό μουσικό σχήμα που διασκέδαζε τον κόσμο. Η ορχήστρα έπαιζε έως αργά το απόγευμα γιατί ο καιρός ήταν καλός και ο κόσμος παρέμεινε και χόρευε συνεχώς παραδοσιακούς νησιώτικους και λαϊκούς χορούς. Την «καμάρα» τραγούδησε η κα Μαίρη Παρίσση και το χορό της καμάρας (τοπικός σκιαθίτικος χορός) έσυραν πολλοί παρευρισκόμενοι μαζί με το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη και τον π. Ιωσήφ. Την όλη διοργάνωση του Πανηγυριού, όπως κάθε χρόνο την ανέλαβε ο Δήμος Σκιάθου και πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκομένους κρασί, μεζέδες και αναψυκτικά. Όλοι όσοι παρευρέθηκαν εκεί έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και όμορφες αναμνήσεις. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι στο πανηγύρι παρευρέθηκε και η Πολιτιστική Ακόλουθος της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κα ZHOU MEIFEN και χόρεψε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς με τους υπόλοιπους πανηγυριστές.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Το Άγιο Φως έφτασε στη Σκιάθο ανήμερα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις 26-4-2008, αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα μέσω Αθήνας, χάρη στη μέριμνα του κ. Αντρέα Ποταμιάνου. Εδώ και έντεκα χρόνια, κάθε Μεγάλο Σάββατο, ο κ. Αντρέας Ποταμιάνος ναυλώνει αεροπλάνο με δικά του έξοδα, το οποίο φέρνει το Άγιο Φως από την Αθήνα μόλις φτάσει το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα την ίδια μέρα. Το παραλαμβάνουν από το αεροδρόμιο της Σκιάθου οι ιερείς του νησιού μαζί με το Δήμαρχο της Σκιάθου, τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προϊσταμένους των Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού. Έτσι και φέτος ξεκίνησαν -αφού το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο- από το Δημοτικό Πάρκο της ανατολικής παραλίας του νησιού, οι ιερείς του νησιού κρατώντας το Άγιο Φως, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φώτης Ζεμπέκης, ο κ. Αντρέας Ποταμιάνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών, καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου, και κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών όπου έγινε μικρή δέηση. Την Ιερά πομπή του Αγίου Φωτός ακολούθησαν επίσης ο Πρέσβης της Αγγλίας sir David Dane και ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης. Κάθε χρόνο το Άγιο Φως μεταφέρεται με ταχύπλοα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και στα άλλα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκόπελο και Αλόννησο.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Το απόγευμα, τη δεύτερη μέρα μετά το Πάσχα, στις 28-4-2008, έγινε ο Εσπερινός της Αγάπης στην Αγία Τριάδα της Σκιάθου, τον οποίο εσπερινό τέλεσαν όλοι μαζί οι ιερείς του νησιού. Στη συνέχεια ο π. Γεώργιος Σταματάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σκιάθου τραγούδησε την «καμάρα του Άη- Γιωργιού» και το χορό της καμάρας έσυρε το Γυναικείο τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου φορώντας την παραδοσιακή σκιαθίτικη φορεσιά. Αυτό το έθιμο είναι πολύ παλιό, από την εποχή που οι Σκιαθίτες κατοικούσαν στο Κάστρο και ο χορός της καμάρας γινόταν πάνω στην ταράτσα, που βρισκόταν αποπάνω από την πόρτα του Κάστρου. Τα χρόνια που ακολούθησαν και οι Σκιαθίτες άρχισαν να κατοικούν στη σημερινή πόλη, το έθιμο αυτό συνεχίστηκε και μετά από τη δεύτερη Ανάσταση συναθροίζονταν όλοι και όλες στην πλατεία της Αγίας Τριάδας και χόρευαν το χορό της καμάρας, όπου οι γυναίκες φορούσαν την παραδοσιακή στολή τους, όπως μας πληροφορεί ο Σκιαθίτης λόγιος παπα- Γιώργης ο Ρήγας στο Δ΄ τεύχος «Σκιάθου Λαϊκός Πολιτισμός». Τα τελευταία χρόνια γίνεται η αναβίωση αυτού του εθίμου προς μεγάλη χαρά των Σκιαθιτών. Έτσι και φέτος ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε την αναβίωση αυτού του εθίμου και μετά το χορό της καμάρας, μουσικό σχήμα έπαιξε παραδοσιακούς ελληνικούς νησιώτικους χορούς και μαζί με το γυναικείο χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου χόρεψαν όλοι οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού. Στο χορό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο π. Ιωσήφ, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φώτης Ζεμπέκης, ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Καππαδούκας και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι στηρίζοντας και τιμώντας έμπρακτα το τοπικό μας έθιμο. Προσφέρθηκαν εδέσματα, αναψυκτικά και κρασί από το Δήμο Σκιάθου, και όλοι οι συμμετέχοντες απόλαυσαν και φέτος αυτήν την όμορφη εκδήλωση.

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Σκιάθο γίνεται κάθε χρόνο στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη. Το πρωί, αμέσως μετά τη λειτουργία, γίνονται ιππικοί αγώνες γύρω από τη λίμνη του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κοντά στο εξωκλήσι. Οι ιππικοί αγώνες τη μέρα αυτή γινόταν από παλιά, όπως μας πληροφορεί και ο παπα- Γιώργης Ρήγας στο Δ΄ τεύχος «Σκιάθου Λαϊκός Πολιτισμός». Έτσι και φέτος στο νησί γιορτάστηκε ο Αη- Γιώργης στις 28 Απριλίου 2008 και αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησαν οι ιππικοί αγώνες, που τους διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου, και έλαβαν μέρος πέντε (5) ιππείς, οι οποίοι πήραν τα αντίστοιχα διπλώματα και έπαθλα: 1) ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ με τον ίππο του ΑΝΤΩΝΙΤΣΑ ΗΛΙΑ, κύπελλο, δίπλωμα, μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο από το Δήμο Σκιάθου. 2) ΠΑΡΙΣΣΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ με τον ίππο του ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ, δίπλωμα, μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο από το Δήμο Σκιάθου. 3) ΠΕΖΑΤΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με τον ίππο του ΠΕΖΑΤΙΚΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, δίπλωμα, μετάλλιο και χρηματικό έπαθλο από το Δήμο Σκιάθου. 4) ΦΕΡΓΑΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με τον ίππο του ΦΕΡΓΑΔΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο από το Δήμο Σκιάθου. 5) ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με τον ίππο του ΚΟΥΜΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΗ, δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο από το Δήμο Σκιάθου. Τα βραβεία απένειμαν οι: Προϊστάμενος Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Φώτης Ζεμπέκης, π. Γεώργιος Σταματάς, ο κ. Αντρέας Ποταμιάνος και ο Πρέσβης της Αγγλίας sir David Dane.
© 2016 Municipality of Skiathos